• 112 Heuvelrug

Wijkagent waarschuwt na aantreffen drugslab

OVERBERG Bij het drugslab dat woensdag werd aangetroffen in Overberg is één persoon aangehouden. Dat werd donderdag bekend. De politie stuurt ook een waarschuwing uit. ,,Als wijkagent wil ik een beroep doen op alle agrariërs, pandeigenaren en overige vastgoedbezitters: weet aan wie je je eigendom verhuurt", aldus wijkagent Esmiralda Quint van Overberg.

In het buitengebied van Overberg werd woensdag een groot drugslab aangetroffen. Dit lab bevond zich in één van de schuren rondom een boerderij. ,,Naast het feit dat drugslabs illegaal zijn, brengen drugslabs ook de nodige gevaren met zich mee. Denk onder andere aan brand/ontploffingsgevaar, vergiftiging en zware milieudelicten."

Reden voor Quint om nog maar eens te waarschuwen. ,,Luister naar je onderbuikgevoel; slechts contante betaling of nauwelijks een identiteit vast te stellen bijvoorbeeld. Controleer geregeld wat er zich afspeelt in de schuur. En zoek het contact met je wijkagent; zeker als je vermoedens van ondermijning hebt. Dit kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000."

Die alertheid vraagt de wijkagent niet alleen van de pandeigenaren. ,,Wees als burger en inwoner van uw dorpskern ook scherp. De onderbuikgevoelens die een verhuurder van een pand kan hebben, kunt u ook hebben! Meld dit alstublieft."