• Archieffoto.

    112Heuvelrug.nl

Poging beroving in Maarn; politie zoekt getuigen

MAARN Een 16-jarige jongen is onlangs slachtoffer geworden van een poging beroving. Dat gebeurde op donderdag 31 oktober omstreeks 21.30 uur op de Tuindorpweg in Maarn. De politie komt vandaag met het bericht naar buiten, omdat gezocht wordt naar getuigen. 

Het slachtoffer was die avond rond 21.30 met de trein op station Maarn aangekomen en probeerde zijn reis naar huis met de fiets te vervolgen. Hij liep de trap af in de richting van de fietsenstalling. Onderaan de trap zag hij een meisje staan maar dit had verder niet zijn aandacht.

OORDOPJES Toen hij weg wilde fietsen, kwam er een jongen op hem afgelopen en ging voor hem staan. Deze jongen viel op door zijn afrokapsel en fel oranje fiets. Hij zei op dwingende toon tegen het slachtoffer dat hij zijn draadloze oordopjes moest afgeven. Het slachtoffer weigerde dit waarna de dader hem in zijn gezicht probeerde te slaan. Het slachtoffer zag dit aankomen en dook weg. Hierdoor belandde de vuist van de dader op de schouder van het slachtoffer.

VLUCHT Vervolgens rende het slachtoffer met zijn fiets weg. De dader rende echter met hem mee en trapte meerdere malen tegen de fiets. Toen er een auto aan kwam rijden, staakte de dader zijn achtervolging en rende hij weer terug naar het station. Hij vertrok op een oranje fiets samen met het meisje dat het slachtoffer onderaan de trap had gezien.

SIGNALEMENT Van de dader en het meisje zijn het volgende signalement bekend.

Dader: Ongeveer 17 jaar oud, getinte huidskleur, rond de 1.80 meter lang, normaal postuur, Afrokapsel, sprak met buitenlands accent, was volledig in het zwart gekleed en reed op een fel oranje fiets.

Meisje: Blanke huidskleur, bruin haar, droeg donkere spijkerbroek met gaten erin en droeg donkere jas met bontkraag.

GETUIGEN De politie is bezig met onderzoek en zoekt getuigen van het voorval. Mensen die informatie hebben kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via het online tipformulier van de politie.