• Politie

Getuigen gezocht van berovingen

DRIEBERGEN De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van of meer weten over een reeks berovingen. Een 68-jarige vrouw is woensdag 24 juni omstreeks 14.30 uur in Driebergen beroofd van haar ketting terwijl zij op de Korte Dreef in haar woonplaats fietste. De dader passeerde haar op een bromfiets en trok de ketting van haar nek. Hierbij liep de vrouw nekletsel op. De verdachte vluchtte op zijn bromfiets richting de Groenhoek. 

Naast deze beroving hebben er nog drie soortgelijke berovingen plaatsgevonden. De politie gaat er gezien het genoemde signalement van uit dat het steeds om dezelfde dader zou kunnen gaan. Deze berovingen waren in Leusden, Hoevelaken en Bunschoten.

In alle gevallen spraken de slachtoffers over een slanke man van in de twintig met een lichte huidskleur. Zijn lengte wordt geschat tussen de 1.75 en 1.85 meter. Sommige slachtoffers zagen dat de man blond haar had, andere spraken over een petje. In drie gevallen is een scooter of bromfiets gezien, mogelijk met en blauwe kentekenplaat.