• Menno Bausch
  • Menno Bausch
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug

'Dode schietpartij is vader mishandelde Dunja'

LEERSUM Er heeft dinsdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden aan de Vredeoordlaan in Leersum. Een 56-jarige man uit Leersum is daarbij overleden. De politie heeft een 53-jarige man uit Leersum aangehouden. Over hun identiteit en over de aanleiding kan de politie verder nog niets zeggen.

Volgens buurtbewoners is het slachtoffer van de schietpartij de vader van de 23-jarige Dunja die in 2019 overleden is na een mishandeling in Utrecht. De aangehouden verdachte is een buurtbewoner. Twee kinderen van 6 en 10 jaar zijn uit een woning meegenomen naar het politiebureau in Doorn. Het slachtoffer woonde met zijn zoon, zijn andere dochter woonde niet meer thuis. De moeder van Dunja is enkele jaren geleden overleden. 

Een traumahelikopter, de politie en een ambulance werden opgeroepen naar de plek van het incident. Het plaats delict werd dinsdagmiddag afgezet met schermen voor forensisch onderzoek. Ook gingen de kinderopvang en BSO's tot 15.00 uur op slot. Dit gold tevens voor sport- en cultuurcentrum De Binder, elke bezoeker werd naar binnen en naar buiten geleid. 

De schietpartij houdt de inwoners van Leersum flink bezig. Reacties als: 'Hoe heeft het zo ver kunnen komen', 'Wat ontzettend verdrietig voor de kinderen, zowel voor de kinderen van de dader, als van de slachtoffer. Die hebben in ongeveer een jaar tijd drie sterfgevallen te verwerken' overheersen. De buurtbewoners zijn geschokt over het incident. De dader stond in zijn omgeving bekend als een vriendelijke man.