• Politie

Dit jaar veertig verdachten aangehouden bij onderzoek verdovende middelen

HEUVELRUG De politie meldt maandagmorgen dat het basisteam Heuvelrug-Veenendaal bij onderzoek naar handel en overlast van verdovende middelen dit jaar al veertig verdachten aangehouden heeft. De politie geeft verder aan veel te investeren in onderzoek naar deze vorm van ondermijnende criminaliteit.

Als voorbeeld noemt het politieteam recent onderzoek. Op 25 juli meldde een oplettende getuigen verdachte omstandigheden op de Dorpstraat in Doorn. De politie hield kort daarna iemand staande. ,,Bij deze controle troffen de collega's bij deze bestuurder, naast een grote som geld, verdovende middelen aan. Hierop werd deze verdachte aangehouden", schrijft de politie in een Facebookbericht.

MEDEVERDACHTE Het onderzoek na dit incident leidde op 13 september tot de aanhouding van een medeverdachte in deze zaak. Deze verdacht werd aangehouden in Driebergen-Rijssenburg. Bij deze aanhouding werd onder meer een grote hoeveelheid drugs aangetroffen.

,,Dit onderzoek loopt op dit moment nog en is een voorbeeld van hoe één oplettende getuige een verschil kan maken", aldus de politie.