• 112 Heuvelrug

Burgemeester sluit woning in Driebergen

DRIEBERGEN Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten op grond van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van een woning aan de Lange Dreef 113 in Driebergen-Rijsenburg. De woning wordt met ingang van vandaag (maandag) gesloten voor een periode van drie maanden.

De woning aan de Lange Dreef 113 was al sinds 2 november 2019 gesloten op basis van een uitgevaardigd noodbevel. Dit naar aanleiding van een explosie die in de woning heeft plaatsgevonden in de nacht van 1 op 2 november. Omdat het hier een moedwillige daad betrof heeft de politie nader onderzoek ingesteld in de woning. Zij troffen bij een doorzoeking van de woning een handelshoeveelheid harddrugs en andere zaken aan die wijzen op handel in drugs.

Harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Burgemeester Naafs: ,,Een sluiting voor een langere periode is noodzakelijk om het woon- en leefklimaat voor alle buurtbewoners te borgen. Onze samenwerking met de politie is hierin essentieel. De politie heeft één aanhouding verricht met betrekking tot de geconstateerde overtreding. Het gaat hierbij niet om één van de bewoners, zij zijn geen verdachte in deze zaak. Wij blijven ons inzetten om voor beide bewoners én de buurt te komen tot een oplossing die rust en veiligheid biedt. Het strafrechtelijk onderzoek naar de explosie op 2 november loopt nog.''