• Kees van Kooten
  • Kees van Kooten
  • Kees van Kooten

Grote brand verwoest schuur in Maarsbergen

MAARSBERGEN Een brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een schuur in Maarsbergen in as gelegd. De brand woedde bij een boerderij aan de Haarweg en er was sprake van enorme rookontwikkeling.

De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook werden extra voertuigen uit Woudenberg, Doorn, Zeist, Veenendaal, Ede en Utrecht opgeroepen, voor de aanvoer van voldoende bluswater. Tijdens het blussen werd ingezet op het behoud van een naastgelegen schuur. Volgens de brandweer waren er geen dieren in het brandende gebouw aanwezig. 

Rond 00.20 uur was de brand onder controle en startte de brandweer met afblussen. Burgemeester Frits Naafs was vannacht ter plaatse om bewoners bij te staan. 

ROOK De rook van de brand zorgde tot in Woudenberg en Amersfoort voor overlast. Onder meer het Meander Medisch Centrum in Amersfoort moest de ventilatie uitschakelen in verband met de rook. 

NABLUSSEN Dinsdagochtend is de brandweer opnieuw naar de locatie gegaan, om na te blussen. De politie doet samen met een brandonderzoeker van de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.